Jedan od najlepših evropskih gradova i jedna od najznačajnijih istorijskih prestonica Evrope, Beč, nalazi se na samo jedan sat i dvadeset minuta leta avionom od Beograda odnosno deset sati vožnje kolima od Kraljeva.

Varnice nekadašnjeg sjaja moćne carevine i jedne sjajne kulture i danas se mogu primetiti baš ovde „na lepom plavom Dunavu". Osetite baroknu atmosferu srednjeg veka i carski život moćne dinastije Habsburg, jer sve što danas simbolizuje Beč poteklo je upravo iz zlatnog perioda vladavine Habsburgovaca.

U svetskim razmerima odavno je postao omiljeno turističko odredište, najviše zahvaljujući mnogobrojnim raskošnim kulturno-istorijskim spomenicima iz doba Austro-Ugarske monarhije. U gradskom središtu na trgu Štefansplac nalazi se veličanstvena katedrala svetog Stefana, najpoznatiji simbol grada čiji najstariji delovi potiču još iz XII veka. U neposrednoj blizini su crkva Svetog Mihajla, palata Hofburg, Bečka Opera, Parlament, Gradska većnica,  poznate ulice  Ringstrasse i Kärntner Strasse - najfrekventnija pešačka zona Austrije.

Posetite čuveni Prater, veliki javni park i u njemu svetski poznat zabavni park, kao i najpoznatiju baroknu palatu Belvedere u kojoj je danas muzej. Nezaobilazan je i dvorac Šenbrun, jedan od najpoznatijih spomenika kulture, kako Beča tako i cele Austrije.

Svakako treba pojesti bečku šniclu u najstarijem restoranu “Figlmiler”, ali i okusiti saher tortu i popiti "belini" koktel u kafeu čuvenog hotela "Saher".

Priči o Beču nema kraja, ali nijedan grad, pa ni Beč, ne može se doživeti preko slika i priča, jednostavno treba otići, udahnuti miris grada i osetiti dušu i srce kojim kuca.

Pogledajte našu ponudu:

Beč 2 noći 2018

Beč 2 noći 2018 - Polazak iz Kraljeva