Prag,  glavni grad Republike Češke, osnovan je na obali reke Vltave od četiri srednjevekovna grada: Hradčana, Male strane, Starog mesta i Novog mesta. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, Katedralu Svetog Vita, prvu gotičku katedralu u Centralnoj Evropi, a u aprilu 1348. osnovao je i Karlov univerzitet. To je grad koji zbog svoje 600 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope i jednu od najatraktivnijih destinacija. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. 

U njemu su živeli i radili Mocart, Betoven, Kafka... koji su očarani njegovom lepotom lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela. Stotine tornjeva uzdižu se ponosno širom celog grada i čine ovaj "zlatni grad" zaista jedinstvenim. 

Vreme je da njegovim ulicama prošetate i Vi!

Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od velikih tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi nadaleko čuveno češko pivo.

U prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvek!

 

Pogledajte našu ponudu:

Prag 3 noći - 2018

Prag 2 noći 2018 - Polazak iz Kraljeva

Prag 3 noći 2018 - Polazak iz Kraljeva