Neponovljiva je i takoreći drsko razmetljiva lepota prirode i gradova ove brdovite italijanske regije koja je iznedrila neke od najčuvenijih renesansnih umetnika, pesnika, mislilaca i istraživača, i udomila dragulje svetskog slikarstva, vajarstva i srednjovekovne arhitekture.

Gde god da krenete, sa obe strane puta prostiru se nepregledni vinogradi tako da je odmah jasno zbog čega je jedna od najpopularnijih vinskih regija na svetu. Značajna zbog istorijskih i kulturnih znamenitosti, a zanimljiva zbog jedinstvenih pejzaža i fantastične hrane i vina, Toskana je idealna turistička destinacija za ljubitelje umetnosti koji pri tom vole da uživaju i vinskom turizmu.

Glavni grad pokrajine Toskana je Firenca čiji je Stari deo grada pod zaštitom UNESCO-a. U njoj su živeli i stvarali čuveni Donatelo, Botičeli, Mikelanđelo, Makijaveli, Leonardo da Vinči, Galileo Galilej.  Katedrala sv. Marije, crkva San Lorenco, crkva San Spirito, palate Vekio, Ufiči, Piti, biblioteka Mediči, Firentinska katedrala, Akademija umetnosti, Ponte Vekio su samo neke od mnogobrojnih znamenitosti Firence.

Pored Firence, obavezno posetite Bolonju poznatu po Bolonjskom univerzitetu najstarijem u Evropi, Montecatini Terme, Sienu, krivi toranj u Pizi i San Đeminijano, utvrđeni srednjovekovni grad najpoznatiji po svojih 14 tornjeva.

 

Pogledajte našu ponudu:

TOSKANA 3 noći 2018. 

Magična Toskana 2 noći 2018 - Polazak iz Kraljeva

Magična Toskana 3 noći 2018 - Polazak iz Kraljeva